Profilom 2017. december 17. Vasárnap - Lázár, Olimpia

Könnyű, karácsonyi desszert a grillről


Az alma klasszikus téli alapanyag, de a karácsonyi desszertek között mégsem kap főszerepet. Ha unod már a diós, mákos sütiket és idén valami könnyebb, de ízletes fogással várnád a vendégeket, készítsd el azt almás desszertet a grillen.. A grill méretétől függően egy kisebb hadseregnek elegendő sütit is csinálhatsz.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A roppant gyorsan előkészíthető recept szinte semmilyen konyhai rutint nem igényel, ezért kezdő szakácsok is sikerrel vághatnak bele elkészítésébe. Sok almára lesz szükséged és egy kevés lisztre, cukorra, vajra, fahéjra, szerencsdióra és zabpehelyre.

A sütit készítheted egy napbb tálban vagy kisebb, tálalásra is alkalmas adagokban. Ez utóbbihoz használj kerámia tálkákat vagy ennek hiányában dupla rétegű alufóliából is hajtogathatsz csomagocskákat.

Az almákat hámozd meg (fejenként kb. másféllel számolj) és a magház eltávolítása után vágd kisebb darabokra. Egy pici citromlével meglocsolva tedd őket félre.

Ezután készítsd el a tésztát, amihez a lisztet (almánként 1 kiskanál), a cukrot (almánként 1 evőkanál) és a zabpelyhet (almánként 1 evőkanál) keverd össze. Ebbe jöhet a fahéj és a szerecsendió, majd annyi hideg vaj, amivel morzsás állagú tésztát kapsz.

Az almákat tedd a sütőedényben alulra és erre szórd rá a morzsás tésztát. Zárt tető alatt süsd 20-25 percig a sütit, majd még melegen hideg vanília fagylalttal tálald.

Ha alufóliában sütöd a desszertet, be is csomagolhatod, hogy gyorsabban megpuhuljon az alma. Könnyű, finom és egyszerű desszert, amit tovább gazdagíthatsz dióval, mazsolával és őrölt szegfűszeggel, hogy még tartalmasabb és üneppibb legyen.

Ha szeretnél professzionális körülmények között grillezni, kattints a Grill Pláza honlapjára, ahol az év végéig még exkluzív ajánlatok keretein belül juthatsz hozzá új kedvenc konyhai kiegészítőidhez!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook