Kólában pácolni? Furcsa, de finom… Whiskey-kólás oldalas recept!

A whiskey-kóla sokak kedvence. A fahordóban érlelt égetett szesz a világ minden táján hatalmas népszerűségnek örvend és bizony a vacsora mellé is jól esik olykor-olykor egy pohár, akár a kólával kevert változatból is.


A whiskey-kóla sokak kedvence. A fahordóban érlelt égetett szesz a világ minden táján hatalmas népszerűségnek örvend és bizony a vacsora mellé is jól esik olykor-olykor egy pohár, akár a kólával kevert változatból is.

A Séf a rácson online séfverseny receptjeit böngészve azonban hamar megakad a szemünk „TETOVÁLT LÁNY” különleges receptjén, aki kicsit másként használja mind a Ewingok kedvenc italát, mind pedig a legnépszerűbb üdítőitalt: whiskey-kólás sertésoldalas pikáns, ropogós édesburgonyával és sült paradicsom-salsával. A kínai éttermekből ismerősen cseng a kólás csirke, no de whisky-kólás sertésoldalas, ráadásul grillen?

Bizony, a kólába áztatott oldalas, a fűszeres salsa és ropogósra sült édesburgonya igazi vagány, férfias fogásnak ígérkezik – természetesen nem csak férfiaknak. Ahogy azt a recept írója is említi, a fogás a hölgyek körében is nagy sikert arathat. Két dologra azonban vigyázzunk: a húst lassú parázson süssük, hiszen majd egy órára van szükség, míg az oldalas jól átsül, valamint a whiskey-re is ügyeljünk, nehogy jó kedélyű vendégeink az utolsó kortyig elfogyasszák ételünk pikáns hozzávalóját.

A szavazás még mindig tart, így ha te is kedveled a merész ötleteket, szavazz a receptre!  

Címkék: