Különleges grillpác, kávéimádóknak

Az előre elkészített pácok könnyebbé és spontánabbá teszika grillezést, de az otthon készült, házi pácokkal nem behetik fel a versenyt. A saját kreálmányok mindig egészségesebbek és izgalmasabbak.


Egy kevésbé ismert, de nagyon is ízletes pácot koztunk el ma önnek, ami csirke, sertés vagy marha pácolásához is alkalmas. A kávé alapú páchoz elég egy fél csésze is a fekete nedűből, persze tisztán, szigorúan ízesítés nélkül.

Ehhez kell hozzákeverni az aprított hagymát, fokhagymát (esetleg por formájában), mustárt, balzsamecetet és sót. A sötét színű pác miatt egy kellemesen füstös végeredményt kap majd a húsok felszínén. Ha nem irtózik egy kis kísérletezéstől és az édes ízektől, akkor tegyen egy kis cukrot (mézt, juharszirupot) a páchoz.

A kávés pácnál nagyon fontos a hőmérséklet is, ezért ne a még gőzölgő, frissen lefőzött feketét használja a húsokhoz. Előtte előtte hűtse le a kávét és úgy keverje össze a fűszerekkel, nehogy a még meleg lé „megfőzze” a húst.

Szeretné kipróbálni a receptet, de még nincs megbízható, igényeinek teljes mértékben megfelelő grillsütője? Akkor nézzen körül a Grillplaza.hu oldalán, ahol megtalálha majd az év bármely napján megbízható, magas teljesítményt nyújtó és az egyik legextrémebb téli időjárási viszonyok országában megtervezett és gyártott Broil King berendezéseit, amiben nem fog csalódni!