Profilom 2017. december 11. Hétfő - Árpád

Lassú grillezéshez ajánljuk


A hosszan tartó, de alacsony hőmérsékleten történő grillezés, más néven BBQ sütéshez használt alapanyagok mindig legyenek első osztályú minőségűek, mert ezek nagyban meghatározzák az elkészült étel ízét. A faszénnek, a füstöléshez használt fának és az eszközöknek is bírniuk kell a strapát.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Faszén

Már létezik nagy teljesítményű, kifejezetten lassú grillezéshez készített faszén, amelyeket válogatott keményfákból gyártanak. A kis és nagy darabok ideális keveréke megfelelő sütési hőt és hosszú égési időt garantál, amitől egyeneletesebb grillezési környezet alakítható ki. A lassú égés és ajó minőségű fa miatt az autentikus füstös íz áthatja a sülő ételt.

Füstölő fa

A BBQ ételeket hagyományosan faszenesen grillen sütik, de gázgrillen is elérhető hasonló hatás. Ehhez azonban helyettesíteni kell a faszén aromás illatát valami módon, amihez a füstölőfákat ajánljuk. A különféle fákból készített aprítékok épp elengendő füstös adnak ahhoz, hogy az íz érződjön, de ne nyomja el az étel természtes ízét.

Fogó

Szinte nincs is olyan grillétel, amihez ne jönne jól egy fogó. A fémfejű, de szilikonos nyelű Broil King fogó a nagyobb húsokkal is elbánik. A szilikon miatt szilárd fogású eszköznek hosszú nyele van, így a hőforrástól távol tartja a kezet, és plusz segítség, hogy a fém fejjel a nagy méretű bordák és oldalasok is egyszerűen kezelhetőek.

Ha érdekel a grillezés, gyere el az október 22-én tartott Szüreti Bolondságra, ahova minden grillszeretőt és érdeklődőt szeretettel várunk. Az eseményről bővebben saját honlapján tájékozdóhatsz. Az ingyenes rendezvényre pedig itt regisztrálhatsz!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook