Profilom 2017. december 11. Hétfő - Árpád

Leggyorsabban elkészíthető grillfogások


Váratlanul vendégek érkeztek a házhoz vagy éhesebbnek bizonyultak a falatozók, mint amire számítottál? Ha hirtelen kell elkészíteni valamilyen finomságot a grillen, akkor mit tegyél fel a rácsra? Erre a kérdésre keressük a választ.

A legegyszerűbb (bár nem nagy segítséget jelentő) válasz, hogy azt süsd meg, amit otthon találsz. Ha a sütés előtt még vásárolni is el kellene menned, akkor pont a gyorsaság faktor sérülne, ami vészhelyzetben egyszerűen luxus. Mivel mindenki konyhája kicsit mást tartalmaz, nehéz mindenkinek megfelelő receptet adni, de mi azért megpróbáljuk. Összeszedtünk pár hozzávalót, amiből gyorsan készíthetsz finomat.

Kenyér

A grillen megpirított kenyér (bagett, pita, kifli) ízletes előétel, köret vagy levezető ropogtatni való. A kenyér típusától függően több minden is készülhet belőle. Bruschettához rácson pirítsd meg a szeleteket, majd kockázott paradicsommal, hagymával tálald miután lelocsoltad egy kicsi olívaolajjal. A fűszeres kenyérhez olívaolajjal keverj el bármilyen fűszerkeveréket és ezt kend fel a kenyér egyik oldalára. Majd az olajos oldalával lefelé süsd meg a szeleteket.

Zöldség

Kevés az a háztartás, amibe valamilyen zöldség ne lenne állandóan. A legegyszerűbb változat, ha a zöldségeket (krumpli, hagyma, répa, fokhagyma) felkockázod és olajjal lelocsolod. Pici sózás és borsozás után már sülhet is a keverék egy magas falú tepsiben.

Bacon

A bacon vagy bármilyen zsírosabb sonka sokoldalúan felhasználható és szinte bármilyen fogást ízesebbé tesz. Kisütheted magában is – így a leggyorsabb – vagy nyársra húzva sajttal, gombával felváltva rétegezve gyorsan készíthetsz belőle grillezett falatokat. De tekerhetsz bele aszalt szilvát, májat vagy grillsajtot is, hogy aztán fogpiszkálóval megtűzve készítsd el belőle az előételt.

A legjobb grill kiegészítőket és első osztályú grilleket, keresd a GrillPlázában.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook