Mexikói csoda a grillen: Csirkés tortilla avokádóval

Az 1862-es pueblai csata évfordulójának ünnepe világszerte ismert: a május 5-én tartott Cinco de Mayo feleleveníti a mexikói kultúra és gasztronómia sokszínűségét. Miért is ne készíthetnénk mi is egy igazán tüzes fogást a grillen?


Az 1862-es pueblai csata évfordulójának ünnepe világszerte ismert: a május 5-én tartott Cinco de Mayo feleleveníti a mexikói kultúra és gasztronómia sokszínűségét. Miért is ne készíthetnénk mi is egy igazán tüzes fogást a grillen?

Az avokádós krémhez vágjuk apróra a hagymát, fokhagymát, paprikát, snidlinget, chilit. Kis olajon fonnyasszuk meg a hagymát, fokhagymát. Egy tálban keverjük el a tejfölt a sajtkrémmel, majd adjuk hozzá az avokádók húsát. Ezután jöhet a paprika, a snidling és a langyosra hűlt hagyma, illetve 1-2 lime leve és héja. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pihenni hagyjuk. Némi olajjal és fűszerezéssel készítsük el a salátát a választott zöldségekből. A csirkemell mindkét oldalát megsózva, helyezzük a filét a grillrácsra. Mielőtt arany barnára sülne, kenjük meg egy kis vajjal, szórjuk meg fokhagymával, és helyezzünk rá pár szelet citromot. A salátával együtt a húst a torillába töltjük - a lapokat szintén érdemes pár másodperc alatt megpirítani tálalás előtt.

 

Hozzávalók 4 főre:

25 dkg csirkemell-filé

20 dkg sajt (gouda, edami vagy jófajta trappista)

3 ek vaj

4 gerezd fokhagyma

1 citrom

½ fej jégsaláta

2 paradicsom

1 kígyóuborka

1 közepes lilahagyma

1 dl olívaolaj

3 ek fehérborecet

 

Az avokádós sajtkrémhez:

2 érett avokádó

2 gerezd fokhagyma

1 chili

1 kápia paprika

1 közepes fej hagyma

Fél csokor snidling

2 lime

2 natúr tömlős sajt

1 kis pohár tejföl

6 ek olívaolaj

Só, frissen őrölt bors

 

Tortilla lapok

Címkék: