Profilom 2017. június 27. Kedd - László

Mexikói grillkülönlegesség Amerikából: marha fajitas


A fajitas serpenyőben készült sisteregve tálalt ételek mindig megdobbantják a szívemet. Ha van egy jó grillsütőd, akkor otthon is elkészítheted ezt a különleges, Amerikából származó, de itthon is elkészíthető grill receptet. 

Hozzávalók

  • 220 g marha hátszín
  • fél db fehér hagyma
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 4 db tortilla
  • 2 gerezd lime
  • 60 g tejföl
  • 60 g salsa szósz
  • 15 g chili por
  • 5 g kömény
  • 2 g oregánó
  • 2 g fokhagymás só
  • 30 ml víz

Elkészítés

A fajitas fűszerkeverék elkészítéséhez keverd össze a chiliport az őrölt köménnyel és az oregánóval, majd add hozzá a fokhagymás sót és a vizet.

Az így elkészített páccal öntsd le a lezárható zacskóba helyezett, csíkokra vágott húst, hagymát és paprikákat. Jól rázd össze az egészet, majd tedd félre pihenni.

Melegítsd elő a grillt 200 fokra.

Ha a grill már elég meleg, akkor egy edényt is tegyél fel, hogy felmelegedjen.

Ebbe az előre melegített mélyebb serpenyőbe tegyél egy kis olajat, majd jöhetnek bele a fűszerezett husi csíkok és zöldségek. Egyenletesen terítsd el a serpenyőben, és süsd 4-6 percig az egészet.

Amikor a zöldségek még enyhén roppanósak, vedd le a serpenyőt a grillről, és már tálalhatod is.

Az asztalra helyezett húsra nyomj egy kis lime levet.

Tálalni pedig a következőképpen kell a fogást: a tortilla közepébe kanalazz egy kis húsos keveréket, erre jön egy kanál tejföl, egy kanál salsa és igény esetén egy kis sajt is. A tortillát feltekerve fogyaszd.

Extra tippekért látogasd meg a receptet a grillreceptek.hu oldalon

Írta: Spatrend Online
További cikkek a szerzőtől
 Facebook