Profilom 2017. december 11. Hétfő - Árpád

Miért jó grillezni kánikulában is?


A napsütés, a friss levegő és a természetközelség minden évszakban millókat csábít a kerti grillhez, de hogy a legnagyobb kánikulában is grillezzünk? Arra már sokkal kevesebben vállalkoznak, pedig annak is megvan az előnye.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A hőségriasztás a szabadidős grillezők számát is jelentősen megkurtítja, mert ugyan ki akar a kánikulára még rátenni egy lapáttal azzal, hogy felfűti a grilljét? Te sem tetted eddig? Akkor mondjuk, hogy miért is jó ötlet ilyen időben is felcsavarni a hőfokot.

A grillek természetüknél fogva kültéri egységek, amelyek a kertben vagy a teraszon várják a bevetést. Ergo nem a házat melegíted azzal, ha bekapcsolod. Mivel még ilyen időben sem szeretne mindenki fagyin és dinnyén élni, időnként be kell kapcsolni a gáztűzhelyet vagy a sütőt, aminek hőjét aztán a sütés után is hosszan "élvezheted" a konyhában és a lakás többi helyiségében is. Azzal, hogy a házból kiviszed a főzést, meghagyod otthonod az enyhet adó hűs zugnak, ahova majd bemenekülhetsz a grillezés végeztével.

A régi nyári konyhák hagyományait követve a háztól távolabb állíttsd fel ilyenkor a grillt egy jól szellőző, de árnyékos helyen, és válassz a gyomornak is könnyű, gyorsan elkészülő grillfogásokat. Így a tartalmas, de ne nehéz étkek mellett megmarad a lakás hűvöse.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook