Profilom 2017. június 26. Hétfő - János, Pál

Miért kell a hústépő villa?


A profi grillesek rengeteg speciális kiegészítőt halmoznak fel az évek során, amelyek elsőre talán feleslegesnek tűnnek. A hústépő villa is ezek egyike, hiszen miért kell egy külön villa ahhoz, hogy összevagdaljuk a húst? Hát ezért!

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A hústépő villát ugyan végszükség esetén helyettesíthetjük két sima evőeszközzel, de a munkánk sem olyan szép, sem olyan könnyű nem lesz, mintha bevetnénk a párban érkező, rozsdamentes acélból hajlított hústépő villákat. A Broil King kellemes és szilárd fogást adó villái erős anyagból készültek, hogy még a legnagyobb húsakkal is elbánjanak, így az egyben sült oldalasok felaprítása sem lehet gond.

És, hogy miért olyan fontos ez a speciális eszköz? A rostokat szétroncsoló vágás és aprítás helyett bevetett villa az ízek és a textúrák nagy barátja. Kialakítása lehetővé teszi, hogy az omlósra sült húst minimális erőfelszítéssel megbontsuk, de ne károsítsuk a természetes rostszerkezet. Ezáltal a szaft és a nedvesség a hús mélyébe zárva várja a felszolgálást, hogy aztán ízbombaként robbanjon a szájban. A háziasszonyok és ínyencek legnagyobb barátjá tehát lehet nélkülözni, csak nem édemes.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook