Profilom 2017. augusztus 16. Szerda - Ábrahám

Milyen hússal grillezz télen?


Távol-keleten már rég óta alkalmazzák a gyors sütéseknél a hajszálvékonyra szeletelt húsokat. A tematikusm éttermi asztalokba (Yamato étterem) beépített kisebb grilleken is percek alatt megsülnek ezek a finomságok, így hasonló gyorsaságra tehetsz szert, a nagyobb, egész húsok helyett, szeletekkel dolgozol.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A sütési idő lerövidítésére kézenfekvő az olyan alapanyagok választása, amelyek gyorsan megsülnek. Ha a zöldségek és gyümölcsök mellett a húsról sem szeretnél lemondani, akkori a hosszú ideig sülő egész bordákat hagyd meg nyárra, és inkább vedd elő a késedet. Még a legmakacsabb hús is omlósra sül percek alatt, ha vékony szeleteket készítesz belőlük. Ezeket aztán pácolhatod (így gyorsabban felszívja az ízeket) vagy minimális ízesítéssel küldheted a grillrácsra a vékony szeleteket, és akkor utólag érdemes ízesítőként szószokat, mártásokat tálalni mellé.

A szeletelés a sütési időn kívül a hidegben töltött időt is csökkenti. A hús felváságát elvégezheted a meleg lakásban, elég a már sütésre előkészített darabokat kivinni. Hasonló gondolat mentén, a szeletek mellett, a kebabok is tökéletes téli csemegék. Ezekkel egy kicsit több a feladat, a forgatás miatt, de a falatnyi húsok sütési ideje ugyancsak kedvező.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook