Profilom 2017. december 15. Péntek - Valér

Napi grillreceptünk: A grillezett gomba, mint szendvics alap


A hússzeretőket gyakran éri az a vád, hogy minden húst hússal esznek, pedig mi is tudunk értékelni egy finom vegán fogást. Ha az ízek és az állagok tökéleteseket, akkor hús nélkül is alkothatunk ízletes szendvicset. Ez a gombás változat pont ilyen: füstös, zamatos, puha és az  enyhe édességét a saláta savassága ellensúlyozza.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Melegítsd elő a grillt magas hőfokra.

Amikor felmelegedett a grill, tedd fel a gombát, és időnkénti fordítással süsd kb. 20 percig a fejeket, amíg bebarnulnak és megpuhulnak. Ezután tedd félre őket kihűlésig, majd két villa vagy speciális hústépő villa segítségével forgácsold szét a gombákat.

Amíg a gombák sülnek, készítsd el a salátát a szendvicsbe. Ehhez a káposztát, arépát és a hagymát is végd vékony csíkokra, és egy tálban keverd össze.

Ezután jöhet a saláta szósza, amihez a majonézt, az almaecetet és a cukrot keverd össze, amjd öntsd rá a zöldségekre.

Közben egy serpenyőben melegítsd fel az olajat és a szétszedett gombát keverd össze benne a bbq szósszal. Süsd pár percig a keveréket, amíg a szósz rákaramellizálódig a gombára.

A zsömléket vágd féle, pirítsd meg belülről őket és állítsd össze a szendvicset. A kenyérre halmozz a salátából, majd erre tegyél a gombából, végül jöhet a szendvics teteje.

Ha lemaradt Magyarország egyik legnagyobb masszázsmedence és kültéri szabadidős kiállításáról, a SpaTrend Exporól, látogasson el a SpaTrend bemutatótermébe, és válogasson a kiállított termékekből egyedi kedvezményekkel szeptember 4 és 30. között!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook