Profilom 2017. június 26. Hétfő - János, Pál

Napi grillreceptünk: Ananászos csirkenyársak


Az ananászos csirke az egyik legegyszerűbb grillétel, amely édeskés íze miatt gyerekek számára is nagy sikerrel készíthető. A felnőtt változat erős paprikával tovább fűszerezhető, hogy a füstös és az édes íz mellé még egy aroma társulhasson.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A grillt melegítsd elő közepes hőfokra.

Amíg melegszik a kinti grill, készítsd elő a hozzávalókat.

A megtisztított paprikát, és a megpucolt hagymát vágd nagyobb falatnyi darabokra.

Hasonló méretűre aprítsd fel az ananászt és a csirkét is.

Váltakozó sorrendben húzd nyársra az alapanyagokat, úgyhogy éppen összeérjenek, de ne legyenek túl szorosan egymás mellé tűzve, különben az érintkezési pontokon nehebben sül meg az étel.

A nyársak elkészítése után egy ecset segítségével kend le minden oldalukat a bbq szósszal.

Süsd őket a grillen, a hús vastagságától függően 7-12 percig. Majd azonnal tálalhatod is rizzsel vagy egyéb körettel.

Pontos adagokért és a további leírásért, kattints ide.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook