Profilom 2017. október 23. Hétfő - Köztársaság kikiált., Gyöngyi

Napi grillreceptünk: Aszalt szilvával töltött grill gomba, bacon köntösben


Ez a roppant egyszerű előétel kitűnő vendégváró falatka, ami gyorsan elkészül, és nem engedi éhen halni a társaságot, amíg a húsok is elkészülnek a grillen. A gomba, az aszalt szilva és a bacon verhetetlen triója egyszerre édes, sós, puha és ropogós.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hozzávalók:

  • 0,5 kg gomba

  • 0,2 kg aszalt szilva

  • 0,2 kg bacon

  • A gombákat megtisztítjuk, minden kalapba egy-egy szem aszalt szilvát teszünk, majd egy-egy szelet bacon csíkkal beborítjuk. 

    Az elkészült csomagokat akár grill lapon, de a rácson is süthetjük, a lényeg, hogy először a bacon csíkok összeillesztésénél süssük, majd 3-4 perc után fordítsuk meg óvatosan. A másik oldalon is sütjük kb. 4 percig és készen is vagyunk.

    • Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.

     

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook