Profilom 2017. augusztus 20. Vasárnap - Alkotmány Ünnepe, István

Napi grillreceptünk: Ázsiai coleslaw saláta


Az amerikai grillpartik elmaradhatatlan kelléke a coleslaw saláta, amely frissességével egészíti ki a tartalmas húsokat. Az ázsia változat még több zöldséget és friss ízt tartmaz, érdemes ezt a verziót is kipróbálni.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hozzávalók:

200 g káposzta

200 g vörös káposzta

1 db répa

1 db piros paprika

1 db uborka

5 szál zöldhagyma

2 ek koriander zöld

3 ek. olaj

3 ek. szójaszósz

1 ek. szezám olaj

2 ek. rizsecet

1 kk. lime lé

1 gerezd fokhagyma

1 kk. barna cukor

1 kk. chili por

késhegynyi chili pehely

csipet só, bors

2 ek. pirított szezámmag

A saláta összeállítása mindössze pár percet vesz igénybe, de az előkészítés eltarthat egy darabig, ha minden zöldséget kézzel aprítunk fel. A zöldségeket jullienra (nagyon végkonyra) kell vágni, hogy ne legyen túl nagy falat a nyers saláta.

Miután minden hozzávalót felapítottál, keverd össze egy nagy tálban őket, és tedd félre. 

Tálalás előtt egy kisebb edényben keverd össze az olajat a szója szósszal, a szezám olajjal, a rizsecettel, a lime lével, az apróra vágott fokhagymával, a barna cukorral és chilikkel. Amikor a cukor is elolvadt adj hozzá egy zöldhagymát felkarikázva.

Ezt a szószt öntsd az összekevert salátamixre, majd végül szórd meg pirított szezámmaggal.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook