Profilom 2017. június 24. Szombat - Iván

Napi grillreceptünk: Baconbe tekert csirkecomb


  • A csirkecombok bőrét távolítsd el, majd helyezd őket egy zárható zacskóba. Öntsd rájuk az olívaolajat és szórd meg őket a köménnyel, a chili porral, a barna cukorral, a sóval és a borssal. A zacskót zárd be, és jól rázd össze az egészet. Ha ez megvan, vedd ki a combokat a zacskóból és mindegyiket tekerd be egy baconbe, amit fogpiszkálóval rögzíts a húsra.
  • Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre, majd tedd fel a combokat egy csirkecomb sütő állványra, és süsd őket, mérettől függően, 20-30 percig. Egyszer fordítsd meg őket. A maradék hozzávalóból készítsd salsát, és ezzel tálald a húst. A salsához vágd félbe a paradicsomokat, és tedd őket egy nagyobb tálkába. Hámozd meg az avokádót, kockázd fel a hagymát, aprítsd fel a koriander zöldjét, majd keverd őket a paradicsomhoz. Végül öntözd meg a salsát a lime levével.

Hozzávalók

  • 8-12 db csirkecomb
  • 1 csomag bacon
  • 15 ml olívaolaj
  • 15 ml limelé
  • 10 g kömény
  • 8 g chili por
  • 8 g barna cukor
  • 2,5 g só
  • 2,5 g bors
  • 100 g koktél paradicsom
  • 1 db avokádó
  • 1/4 db vöröshagyma
  • 30 g koriander levél


Extra tippek:

  • A fogpiszkálót használat előtt áztasd be meleg vízbe, így biztosan nem ég meg a grillen sem. A füstösebb íz eléréséhez használj almafás füstölést. A csirke akkor készült el biztosan, ha már a csont közeli hús is elvesztette rózsaszínt színét, ennek ellenőrzésére, válaszd ki a legvastagabb csirkecombot és teszteld azt.

   Használj a recepthez csirkecomb sütőt!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook