Profilom 2017. június 24. Szombat - Iván

Napi grillreceptünk: BBQ Pulled Pork szendvics coleslaw salátával


A lassan sült sertés, ami hosszú órák alatt omlossá érik a grillen kiváló szendvics alapanyag. Salátával és krumplival klasszikus amerikai ízeket idéz, amitől ez a "gyorsétel" is kulináris magaslatokba emelkedik.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt

  • 450 g natúr joghurt

  • 1 tk só

  • 40 g élesztő

  • 50 g vaj

  • 1 db tojás

  • 70 g cukor

  • 1 kg marha szegy

  • 1/4 fej fehér káposzta

  • 1/4 fej lila káposzta

  • 3-4 db lila hagyma

  • 10 ek majonéz

  • 450 g tejfől

  • 4-5 db sárgarépa

  • 2-3 ek alma ecet

  • 1 ek tengeri só

  • 3 ek bbq füszerkeverék

Első lépésben a marhaszegy előkészítése fontos fontos kíválasztani a megfelelő  fűszereket: az én kedvencem egy Wieberg nevezetű Black BBQ füszerkeverék és egy kis fokhagyma borskeverék (fekete-, fehér-, és rózsabors), valamint még kell egy jó minőségű, lehetőleg tengeri só, és almaecet kis cukorral!  

Majd ha az előkészítésen átesett, akkor irány a grill smooker, ahol lassú füstölésen fog átesni a hús BBQ tartományban, 110 és 130 Celsius fok között 5-6 órát. Persze ez a hús minőségétől is függ!

Amíg készül a hús addig megcsináljuk a coleslaw salátát: ami fehér és lila káposztából, répából és lila hagymából, valamint és egy kevés majonézes tejfölös öntetből áll.

Jönnek a házi készítésű bucik, a megadott arányokból 10 db jön ki. Szóval összeállítjuk a tésztát, ledagasztjuk, majd 1-2 órára hagyjuk pihenni!

Megpucoljuk az édes burgonyát hasábokra vágjuk elő főzzük forró lobogó vízbe 2-3 percig, majd leszűrjük.

Majd, ha a bucik is eleget pihentek, adagoljuk, lehet kis-, nagy-, és óriásbuci a nagyevőknek. Majd következik a sütés 180 fokon 15 perc alatt, szép aranybarnára, mert hogy előtte egy tojást felvertünk és bekentük vele a bucikat! Ha elkészült minden hozzávaló akkor a burgonyát bő olajban kisütjük, majd sózzuk picit. A bucit kettévágjuk, majd grillen megpirítjuk. A húst csipesszel széttépkedjuk, rostjaira szedjük, majd a buciba helyezzük. Mehet rá a sali és a teteje!

  • Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.
Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook