Profilom 2017. október 24. Kedd - Salamon

Napi grillreceptünk: Bélszin steak édesburgonya pürével, vargányás raguval


Édesburgonya és vargánya a két meghatározó íz ebben a receptben, ami talán nem tűnik klasszikus párosnak, de meglepően jól működik a bélszínnel együtt. Egy próbát meg, nem?

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hozzávalók:

  • 1 kg marha bélszin

  • 1-2 g maldon só

  • 4-5 db édes burgonya

  • 0,5 g szerecsendió

  • 0,5 g bors

  • 1-2 g só

  • 2-3 db vöröshagyma

  • 40 g vaj

  • 4-5 db vargánya

  • 1 csokor petrezselyem

A bélszint előkészítjük, nálam ez a szeletelésből, majd a pihentetésből áll, ami azt jelenti hogy egy fél órát hagyjuk pihenni a húst, míg szobahómérsékletűre melegszik.

Ameddig a hús pihen, addig elkészítjük az édesburgonya pürénket egy fazék sós vízbe beletesszük az apró kockákra vágott burgonyát, majd 15-20 percig főzzük. Ez attól is függ, mekkora kockára aprítottuk össze burgonyáinkat.

Most összeállítjuk a vargányás ragut, amihez kell egy serpenyő, amelyen vajat hevítünk. Majd az apróra kockázott vöröshagymát lepirítjuk, ezután hozzáadjuk a vargányát, amit előtte tetszés szerint cikkekre, karikára, kockára vagy egyéb formákra szeletelünk. Én nem vagyok az egyformaiság hívem szeretem a rusztikus dolgokat. A vargányás ragut sóval borssal és petrezselyemmel ízesítjük.

Miután elkészült a köretünk és a ragunk, elérkezünk a legfontosabb részhez, a hús sütéséhez. A hús mehet a grillre, oldalanként 3-4 percre (de hús válogatja). Közben vajjal megkenem, majd Maldon sóval megsózom. Ha elkészült, levesszük egy másik rácsra, majd pár percig pihenni hagyjuk.

  • Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.


Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook