Profilom 2017. augusztus 20. Vasárnap - Alkotmány Ünnepe, István

Napi grillreceptünk: Citromos-bazsalikomos lazac


Egészséges étel készülhet a kamado grillen, amihez csak kísérletező kedv, egy marék faszén és négy szelet lazac szükséges. Csekély előkészülettel és már 10 perces munkával is lenyűgözheted a legkritikusabb vendégeidet, és kedvében járhatsz a húst nem, csak halat fogyasztó barátaidnak.

A citromos-bazsalikomos lazac egy egyszerű pác és másfél órás pihentetés után hozza legjobb formáját. A recept bármilyen grillen elkészíthető, de ha nem akarsz lemondani a kamado grill gazdag aromájáról, használj kerámia grillt. A bőrén sült lazac ízletes és könnyen megfordítható, hiszen a bőr összetartja a halat. Ha mégsem szeretnél kockáztatni, akkor itt az idő, hogy bevesd a cédrus lapokat. Sütés előtt a falapot, esetleg a kisebb falap darabokat áztasd be langyos vízbe, hogy a grillen se égjen meg a fa vagy a hal. A fogás zöldsalátával igazán diétás étel, de jól passzol mellé a jázmin rizs is.

A recept hozzávalóiért és elkészítéséért, kattints ide.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook