Profilom 2017. június 26. Hétfő - János, Pál

Napi grillreceptünk: Citrompürés grillezett ponty


Gyönyörű színeivel, izgalmas megjelenésével és nem utolsó sorban, kiváló ízével tűnik ki a megszokott halreceptek közül ez a citrusos ponty kreáció.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hozzávalók:

  • 1 szelet ponty

  • 2 db citrom

  • 1 db cukkini

  • 1 csipet só

  • 1 csipet bors

  • 1 kanál méz

A pontyból vágunk egy kisebb szeletet, de ránk van bízva milyen formát választunk. Sózzuk, borsozzuk, majd grillen pár perc alatt megsütjük. Ne süssük túl, hogy még puha, szaftos legyen. Érdemes egy közepesen vastag szeletet használni. 

Közben a citromot megmossuk és lábasba tesszük, kicsi vízzel kb. 10 percig főzzük. Majd leszűrjük. Ha nem elég puha, a folyamatot megismételhetjük. Ha elég puha, akkor ismét leöntjük a vizet, majd turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a fele főzőlevet és kis mézet, majd összeturmixoljuk. 

Végül a cukkinit hámozó segítségével vékony csíkokra vágjuk.

A tányér közepét megkenjük a citrompürével, ráhelyezzük a halat, majd esztétikusan köré a felgöngyölt cukkinit. 

  • Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.
Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook