Profilom 2017. október 24. Kedd - Salamon

Napi grillreceptünk: Cseresznyés-csilis csirke


Ez a recept a tökéletes példa arra, hogy a húsokon kiválóan működő édes mázak alapanyaga a mézen és juharszirupon kívül más is lehet. Ez a fogás a csereszenye befőttet hívja segítségül, és a gyümölcsös, édes, ragadós és erős szósz meglepően jól működik.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hozzávalók:

  • 1,2 kg csirke alsó comb

  • 0,5 kg cseresznye befőtt (levével)

  • 0,07 kg étkeményítő

  • 0,05 kg füstölt,szárított csili (édes paprikával fantasztikus)

  • 0,08 kg bbq fűszerkeverék (sós)

  • 0,1 l repceolaj

A tisztított alsó combokat a bokaporctól fosztom, majd a fűszerkeverékkel ízesítem. Grillemet indirekt sütéshez előkészítettem, egy vizes edénnyel a sugárzó hőtől elzárva a rácsra helyezem a terméket.

Kontrollált meleg füstön 110 Celsius fokon 180 perc alatt kényelmesen elkészítem.

Amíg készül a hús elkészíthetjük a ragadós, isteni mázunkat. A cseresznyebefőttet merülő mixer segítségével krémesítem. A finomra vágott száraz paprikának visszaadjuk az éltető nedvességet, cukrozott cseresznyelé formájában. Gyorsforralóban méz sűrűségűre redukálom a szirupot.

A szaftos csirkecombokat a rácsról közvetlenül az étkeményítő fürdőbe teszem, majd kiszitálom és 180 Celsius fokon, repceolajban hirtelen ropogósra sütöm, papírtörlőn leszárítom a felesleges zsiradékot.

Egy csodás családi tálra halmozom a ropogós combokat és középen egy csuporba mártogatósoknál ismert módon teszem a mázat. Mindenki vérmérséklete szerint tunkolhatja a csilis cseresznyés szirupot, de csakis a csontnál fogva!

  • Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.
Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook