Profilom 2017. június 28. Szerda - Levente, Irén

Napi grillreceptünk: Diófüstön érlelt sonka


A füstölés a grillezéstől több pont is jelentősen eltér, de a végeredmény mindkét esetben íncsiklandó, büszkeségre okot adó lakoma. Ha jól csinálja az ember. Ezúttal egy olyan receptet mutatunk be, mely időigényes, de nem bonyolult, ezért a füstöléssel ismerkedők is bátran választhatják.

A brine-hoz keverd össze a vizet a sóval, a cukorral, a mézzel és a rummal, majd dolgozd el annyira a hozzávalókat, hogy minden elem feloldódjon.

Egy mély tálba helyezd bele az egész húst, majd öntsd rá a brine oldatot úgy, hogy teljesen ellepje a húst. Hűtőben pihentesd 48 óráig.

Az utasítások további részét a www.grillreceptek.hu oldalon olvashatod.

Séf a Rácson - A Döntő! Élő grillverseny és grillshow május 7-én, a MAXCity Design+ Kiállítás és Vásáron.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook