Profilom 2017. október 21. Szombat - Orsolya

Napi grillreceptünk: Fokhagymás fésűkagyló


A fésűkagyló ideális nyári fogás, hiszen pillanatok alatt elkészül, és azonnal tálalható. Egyetlen hátránya, hogy nagyon kényes az alapanyag, amelyet pont a megfelelő ideig kell sütni, különben nyers vagy épp, hogy túl rágós lesz. Kísérletező lelkeknek tökéletes parti étel.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Ha fagyasztott fésűkagylót használsz hagyd, hogy teljesen kiolvadjon, majd itasd fel róla a nedvességet.

Ezzel egy időben áztass be négy nyársat vízbe, amire majd feltűzöd a kagylóhúst. Az áztatás megelőzi a fanyárs megégését.

Melegítsd elő a grill magas hőfokra.

Egy serpenyőben keverd el az olvadó vajat, a fokhagymával, a salottahagymával, a fűszerekkel és a petrezselyemmel. Időnként megkeverve, 5 percig főzd a keveréket.

A recept folytatását, itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook