Profilom 2017. augusztus 20. Vasárnap - Alkotmány Ünnepe, István

Napi grillreceptünk: Füstölt csuka


Mikor a kánikulában nincs kedved nehéz ételeket enni vagy készíteni, fordulj bátran a halak felé. Egy friss zöldalátával üdítő étel készülhet ebből a minimális fűszerezettségű halból.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A grillt melegítsd elő körülbelül 110 °C-ra, és a füstölőbe helyezd be az előre áztatott faforgácsot.

Amíg melegszik a grill, készítsd elő a hal bedörzsöléséhez használt keveréket.

Ehhez a cukrot, a kaprot, a sót és a borsot elegyítsd el a citromhéjjal.

A száraz keverékkel a hal mindkét oldalát óvatosan dörzsöld be, majd kezdheted is a lassú füstölést. Legalább egy, másfél órára készülj.

További információkért, kattints ide.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook