Profilom 2017. október 17. Kedd - Hedvig

Napi grillreceptünk: Füstölt, dinsztelt vöröskáposzta


A párolt káposzta különlegesebb, ízletesebb és nehezebben kivitelezhető változata. Lilakáposztából az igazi, de vegyíteni is lehet a fehér és a lila változatot. Fagyasztható, ezért érdemes egyszerre többet készíteni belőle, úgyis hamar elkapkodják majd a vendégek.

A félbevágott káposzták torzsa részét kend be egy kevés olajjal, majd bugyoláld be őket alufóliába úgy, hogy a torzsa rész szabadon maradjon.

A füstölésre szánt faforgácsot helyezd a füstölődobozba és melegítsd fel a grillt.

Amikor már érzed a fa illatát, helyezd fel a káposztákat a rácsra és alacsony hőfokon füstöld legalább 4 órát, vagy addig, ameddig megpuhulnak.

Ha kicsit kihűlt a káposzta, akkor tépkedd darabokra.

A folytatáshoz kattints ide.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook