Profilom 2017. augusztus 21. Hétfő - Sámuel, Hajna

Napi grillreceptünk: Füstölt karibi sertésszelet


Az édes keleties fűszerezés mellett a csípősebb, markánsabb aromák is megjelennek ennél a sertésreceptnél. A hosszú pácolási idő alatt ezek a komplex ízek mind beleivódnak a húsba, amelyet a grillezés még inkább felerősít. Így válik igazán különlegessé ez a karibi sertésszelet.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Keverd el a fűszereket valamint az apróra vágott a fokhagymát az olajjal, a worcestershire szósszal, a mézzel, az almavajjal és a szójaszósszal.

A chipotle paprikát egy aprítóba téve pürésítsd össze, majd ezt is add a keverékhez.

A sertésszeleteket az így kapott szószban pácold 30 percig szobahőmérsékleten vagy 6 órán át hűtőszekrényben.

Áztasd be a faaprítékot vízbe, majd egy füstölődobozba téve rakd közvetlenül a faszénre.

Melegítsd fel a grillt a legmagasabb hőmérsékletre és olajozd be a rácsokat.

Az így előkészített grillre helyezd fel a páctól lecsöpögtetett hússzeleteket és ezzel egy időben vedd lejjebb a hőfokot is.

Közepes hőmérsékleten süsd 5-5 percig a hús mindkét oldalát, majd vedd le a grillről és még tálalás előtt szórd meg gazdagon az összetépkedett koriander levelekkel.

Hogy a pác se vesszen kárba, a megmaradt szószt egy kisebb edénybe kezd el felforralni az oldalégőn. Forrástól számítva 2-3 percig főzd, hogy kicsit besűrűsödjön a szósz, majd egy kis tálkába téve tálald a hús mellé, azoknak a vendéknek, akik szeretik a bőségesen fűszerezett húsokat.

A hozzávalók és az extra tippek listáját itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook