Profilom 2017. június 26. Hétfő - János, Pál

Napi grillreceptünk: Füstölt sertéshús szendvicsbe álmodva


Akár maradék sertéshúsból is elkészíthető ez a szendvics, amihez egy kis füstölésre és jó sok BBQ szószra lesz szükséged. A hús mellé kiváló társ coleslaw saláta, amit akár a szendvicsbe is tölthetsz.

 

A sertéslapockát fűszerezd be bőségesen a citromos-chilis fűszerkeverékkel, majd tedd félre egy órára, hogy az ízek kellően átitathassák a húst.

A sütés előtt egy órával a faaprítékot áztasd be vízbe. Amikor előkészítetted a grillt, ez a lecsöpögtetett apríték kerül majd a grillrács alá egy füstölődobozban.

Készíts elő egy kisebb tepsit is, amit szintén a grillrács alá kell majd tenned, félig vízzel feltöltve. A közvetlenül a hőforráson elhelyezkedő tepsiből felszálló gőz közvetett módon főzi a húst, így kellően meg fog puhulni mindenhol.

A recept folytatását, és a hozzá tartozó extra tippeket, itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook