Profilom 2017. június 26. Hétfő - János, Pál

Napi grillreceptünk: Grillezett barack saláta zöldbabbal és mandulával


Télen gyakran hiányoznak az élen színek és az izgalmas textrúrák az asztalról, ezért most egy olyan receptet hoztunk, amelyik mindkettőben bővelkedik. Ropogós mandula, puha barack és rafinált zöldbab az alapja ennek illatos-ízes salátának, ami percek alatt elkészíhető, és még az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A recept olyan gyorsan összeállíthetó, hogy nem is lesz szükség az egész grill felmelegítésére, egy serpenyőben az oldalégőn könnyen elvégezhető a pirítás.

A páclé elkészítéséhez a serpenyőben keverd össze a cukrot, az ecetet és a fűszereket. Alacsony hőmérsékleten hevítsd addig az elegyet, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Öntsd egy hőálló tálba a lét, és hagyd kihűlni.

Ezután egy rácsos serpenyőt melegíts elő az oldalégőn.

A felvágott barack gerezdeket egy ecset segítségével olajozd le, majd süsd meg a serpenyőben a puha gyümölcs mindkét oldalát 1-2 perc alatt. Amikor megjelennek a grillcsíkok a barackon már kész is.

Az így megsült barackot tedd bele a páclébe és pihentesd tálalás előtt legalább fél órát.

Közben az odalégőn melegítsd egy edényben vizet, és az éppen lobogó, sós vízben blansírozd meg a babot.

2-3 perc után vedd ki a melegvízből a babokat és tedd hideg vizes fürdőbe, hogy már ne főjjenek tovább, és roppanósak maradjanak.

Tálaláskor a babot és a vékony szeletekre vágott hagymát keverd össze, majd add hozzá a lecsöpögtetett barackokat.

Locsold meg egy kis olajjal a salátát, és szórd meg a mandulával.

A hozzávalók pontos listáját és a további elkészítési tippeket itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook