Profilom 2017. augusztus 21. Hétfő - Sámuel, Hajna

Napi grillreceptünk: Grillezett burgonya saláta bacon-ös mártással


A megunhatatlan burgonyának sem árt, ha időnként új köntösben jelenik meg a tányéron, hogy újra és újra rácsodálkozhassunk ízére, állagára. A baconnel, fokhagymával és enyhén savas ízzel igazán izgalmas lett ez a köret.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Melegítsd fel a grillt magas hőmérsékletre, majd a krumpli felrakásakor mérsékeld a hőfokot közepesre.

A burgonyákat vágd fel falatnyi darabokra, majd tedd őket egy magas falú edénybe.

Önts rájuk annyit sós hideg vizet, hogy éppen ellepje a krumplikat, majd forrald fel a vizet és főzd az egészet kis - úgy hogy éppen csak forrjon - 15 percig.

Ha a késpróba szerint már nagyjából megpuhult, de még nem szétfőtt az eredmény, akkor vedd le a krumplit, öntsd le róla a maradék vizet, és tedd félre hűlni.

Amikor kihűlt önts rá 2 evőkanál olajat, és óvatosan forgasd össze vele.

A bacont vágd kicsi, kb. egy centis csíkokra és egy serpenyőben süsd meg őket a tűz fölött.

A pici, ropogós baconök nagyját vedd ki (egy kanálnyi és a zsír maradjon) egy kis tálkába, és tálalásig tedd félre.

A maradék baconhöz add hozzá a zúzott fokhagymát, az ecetet, a cukrot és a maradék olajat. Keverd össze az egészet egy kis sóval és a borssal, majd süsd ropogósra.

A megfőtt és már teljesen kihűlt burgonyát és egy vaslapon grillezd egy-két percig, hogy szét színt és ropogós felszínt kapjon.

A krumplival együtt grillezd meg a felvágott hagymákat, majd tedd a krumplival együtt egy nagyobb edénybe.

A krumplis-hagymás keverékhez szórd rá a friss majorannát, majd öntsd rá a készített fokhagymát mártást, szórd meg baconnel és forgasd össze az egészet. Azonnal tálald!

Pontos adagokért és a további leírásért, kattints ide.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook