Profilom 2017. december 11. Hétfő - Árpád

Napi grillreceptünk: Grillezett csirkeszárnyak, roquefort mártással


Ha nem szeretnél órákig a grill fölött görnyedni a nyári melegben, a csirke jó alapanyagválasztás. A karakteres mártogatóssal tálalt sült szárnyak nagy társaságokat is ellátnak, és elkészítésük igazán problémamentes.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Melegítsd elő a grillt magas fokozatra.

Amíg a grill melegszik, tisztítsd meg a csirke szárnyakat. Az ízületi részeknél darabold el őket és a két nagyobb részt tarts meg. (A legvége most nem kell.)

Egy nagyobb edényben, vagy zacskóban keverd össze az olajat egy gerezd fokhagymával és a fűszerekkel. Végül adj hozzá 2 evőkanál vörösborecetet.

Az így elkészült pácba forgasd bele a csirke szárnyakat.

Ha van grillkosarad, akkor mindenképpen azt használj a sütéshez. Ezt kend le olajjal, hogy ne ragadjon rá a hús, amik ezután már mehetnek is sülni.

A recept folytatásához kattints ide.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook