Profilom 2017. augusztus 20. Vasárnap - Alkotmány Ünnepe, István

Napi grillreceptünk: Grillezett füge falatok mascarponéval


Egyre több helyen látni fügét, amely tökéletes desszert alapanyag egy taralmas grillvacsora utánra. A nyársak és egy kis mascarponé segítségével elkészített fügés édesség ugyancsak a grillen készül, de ha hús után sütnéd, mindenképpen tisztítsd le a rácsot a két fogás között.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.

Mosd meg, majd szárítsd meg a fügéket és végül vágd őket hosszában ketté.

Három-három felet tűzz fel óvatosan a nyársakra, majd a gyümölcshúsos felületükkel lefelé helyezd őket fel a grillre.

Két perc alatt megjelennek a grillcsíkok és már veheted is le őket a rácsról, nehogy túlsüljenek. Ezután hagyd őket kihűlni.

A mascarponét közben keverd el a porcukorral, majd a kihűlt fügékre halmozva tálald desszertként a grillezett gyümölcsöt.

A recept eredeti helyét, itt találod.

Használd ki a kedvezményes júliust a Grillplaza.hu-n és szerezd be profi grilleszközeidet olcsóbb áron.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook