Profilom 2017. június 28. Szerda - Levente, Irén

Napi grillreceptünk: Grillezett halloumi


A görög eredetű halloumi sajt kifejezetten alkalmas grillezésre magas olvasádpontja miatt. A kecske, juh és tehén tej keverékéből készült ruganyos állagú sajt kellemes textúrájú grillezett sajttá válik a magas hőfokon, amivel könnyű bánni. Édeskés íze miatt jól illenek hozzá a savanykás ízvilágú salátaöntetek.

 Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A sajtot vágd fel 1 cm széles szeletekre, majd aprítsd fel a petrezselymet.

A grillt melegítsd fel közepes hőfokra és vékonyan olajozd be a rácsokat.

Közvetlenül a rácsra tedd fel a sajtszeleteket és süsd őket 2 percig, amíg a külsejük meg nem keményedik egy kicsit. Ekkor fordíts rajtuk egyet és  a sajtszeletek másik oldalát is süsd további két percig.

A sajtot petrezselyemmel megszúrva, citromgerezdekkel körítve tálald.

A hozzávalók pontos arányát itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook