Profilom 2017. augusztus 20. Vasárnap - Alkotmány Ünnepe, István

Napi grillreceptünk: Grillezett kacsacomb pikáns sütőtök mártással és grillezett hagymával


Egyszerű sült kacsarecept pici rafinériával. A klasszikusnak számító lilakáposzta adja át a helyét a sütőtöknek, ami színben és ízben is új kapukat nyit meg a kompozívió előtt.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hozzávalók:

  • 4 db kacsacomb

  • 4 g őrölt bors

  • 7 g só

  • 80 dkg sütőtök

  • 3 fej vöröshagyma

  • 2 g cukor

  • 3 g ételízesítő

  • 1 dl tejföl

  • 1 kg burgonya

  • 4 db salátalevél

  • 1/2 csokor petrezselyemzöld

  • A pácolt kacsacombokat megpároljuk, majd a grillrácson ropogósra pirítjuk.

  • A sütőtök magházát kiszedjük, puhára sütjük, majd a héjából kikaparjuk, megtörjük és hozzáadjuk a vöröshagymát, a tejfölt, az ételízesítőt, a sót és a borsot, végül pépesre turmixoljuk.

    A burgonyákat és vöröshagymákat félbe vágjuk és annak érdekében, hogy a hagyma egybe maradjon áttűzzük fogvájóval, majd a burgonyával együtt blansírozzuk és a grillen készre sütjük, csupán néhány csepp olívaolajat cseppentünk rá.

    Tálalásnál salátalevéllel és petrezselyemzölddel díszítjük.

    • Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.
Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook