Profilom 2017. augusztus 20. Vasárnap - Alkotmány Ünnepe, István

Napi grillreceptünk: Grillezett kagyló arrabiata salsával


Mivel a kagyló frissen elkészítve az igazi, nálunk nem szerepel gyakran az étlapon, pedig egyre több helyen lehet beszerezni ezt a finom csemegét. Ihletforrásként jöjjön most egy grillezett kagylórecept, amit az olasz arrabiata szósz tesz emlékezetessé.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Először készítsd elő az arrabiata salsát a grill oldalégőjén. Ehhez a paradicsomot és hagymát tedd a rácsra, hogy kicsit megpuhuljanak.

Ha megjelennek a szép grillcsíkok a zöldségek testén, tedd őket félre, hogy lehűljenek.

Amikor már könnyedén tudsz velük dolgozni, kockázd fel őket.

Közben hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes hőfokon. Ted bele a kockára vágott hagymát és a fokhagymát. Pirítsd üvegesre a hagymákat, majd add hozzá a kagylókat.

Lefedve főzd addig, amíg szépen kinyílnak a kagylók. (Ami nem nyílik ki, az mehet a szemétbe.)

Add hozzá a fehérbort, és forrald fel az egészet.

Amikor ez megvan, add hozzá a felkockázott paradicsomot, a sót a borsot és a zöld fűszereket. Végül a felaprított chili paprikát is.

Egy nagy és mély edénybe tálald a kagylókat, amiket bőven öntözz meg a vele sült szósszal.

A hozzávalók és az extra tippek listáját itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook