Profilom 2017. június 26. Hétfő - János, Pál

Napi grillreceptünk: Grillezett kukorica


Közeledik a nyár vége, de ez nem jelenti azt, hog minden nyári ízről le kell mondanunk. A grillezett kukorica hűvösebb időben is kivételes rágcsálnivaló önmagában vagy köretként. A gyerekek imádják, a felnőtteknek pedig egy kis lime-os, chilis vajjal teheted még izgalmasabbá.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A pucolatlan csöves kukoricát áztasd be 30 percre vízbe. Az elszáradt, esetleg féregrágta külső leveket távolítsd el, de minden mást hagyj érintetlenül.

Amikor kivetted a vízből a csöveket, rázd le róluk a vizet és azonmód tedd is fel őket a grillrácsra.

Alacsony hőmérsékleten süsd 25 percig fedő alatt a kukoricát. Egyszer fordítsd meg olyan 15 perc elteltével.

A sütés után szedd le a grillről a kukoricát, majd húzd le róla a külső leveleket és távolítsd el a kis hajakat. Mindegyik kukoricára tegyél egy vékony szelet sózott vajat. Amikor ez is elolvad, lehet enni a grillezett kukoricát.

A hozzávalókat és az extra tippeket itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook