Profilom 2017. június 28. Szerda - Levente, Irén

Napi grillreceptünk: Grillezett laposhal citromos vajjal


Amennyiben az étel elkészítésének gyorsasága és az egészséges hozzávalók fontosak számodra, akkor ez a laposhal recept jó választás lesz egy könnyed, esti vacsorának. A delikát alapanyag finom omlós húsa és a citrusos vaj kellemesen komplex íze frissítően hat majd az érzékekre. Salátával tálalva kifejezetten diétás fogás.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Keverd össze a sót, a borsot, a cukrot, a chilit és a fokhagymát egy kisebb edénybe.

Mosd meg és szárítsd meg a halfilét, majd egyenletesen dörzsöld bele a fűszerkeveréket.

Tedd a hűtőbe legalább fél órára a halat. Ha előre akarsz dolgozni, akár négy órát is pihenhet bent.

Majd melegítsd elő a grill közepes hőfokra.

Közben keverd össze a vajat a citromlével, a citrom héjával és a vermuttal.

Enyhén olajozd be a sütőrácsot, majd tedd rá a halat, a bőrös részével lefelé.

Locsold meg a filéket a vajas keverék felével és csukd le a grill fedelét, hadd párolódjanak a halacskák.

5 perc után fordítsd meg a halat.

Húzd le a bőrét fogó segítségével és kend fel a vajas szósz másik felét is a halra. Grillezd újabb 5 percig a laposhalat.

A hozzávalók és az extra tippek listáját itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook