Profilom 2017. december 11. Hétfő - Árpád

Napi grillreceptünk: Grillezett málnás-barackos Napóleon szelet


Grillezett édességet ritkán teszünk ki, pedig van néhány igazán ütős darab, amelyet mi is gyakran készítünk. Ilyen a leveles tésztás sütemény, ami isteni ropogóssá válik a grillen pillanatok alatt, így akár az utolsó pillanatban is elkészíthető.

 Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A szobahőmérsékletre felengedett tésztát nyújtsd 5 mm vastag téglalappá, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire téve tedd félre, miután villával kicsit megszurkáltad a tészta felületét.

A grillt melegítsd elő közepes hőfokra.

A kellemesen meleg grill rácsát olajozd be enyhén és helyezd fel rá a félbevágott nektarinokat, a vágott résszel lefelé. 2-3 percig süsd ezt az oldalát, majd fordítsd meg és süsd újabb 2-3 percig. Tedd félre a barackokat, majd kihűlés után vágd fel őket vékony szeletekre.

Amíg hűlnek a megsült barackok, a grillen kezd el sütni a tésztát. 10-12 perc alatt süsd aranybarnára, de ne túl sötétre a tésztát, majd hagyd kihűlni. A tésztát ezután hosszában vágd három egyenlő részre.

Kezd el felverni a behűtött habtejszínt, amihez időközben add hozzá a vaníliás cukrot és a sima cukrot is. Amikor keménnyé válik a hab, jöhet a sütemény összeállítása.

Arra a tálra, amin majd tálalni szeretnéd a süteményt, helyezz el lapot a tésztából. Ezt kend meg baracklekvárral, majd fedd be grillezett barackszeletekkel.

Ezután jöhet rá a felvert tejszínhab egy harmada. Majd egy újabb réteg tészta, lekvár, ezúttal málna (a fele mennyiség) és tejszínhab réteg.

A legtetejére kerül a harmadik tésztacsík. A megmaradt gyümölcsöt és tejszínhabot szépen rendezd el a tészta tetején és hűtőben pihentesd a süteményt legalább két órán keresztül.

A hozzávalók pontos arányát itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook