Profilom 2017. június 26. Hétfő - János, Pál

Napi grillreceptünk: Grillezett mézes-mázos ponty


Külenleges ízesítőkkel készül ez a ponty recept, melyben az édeskés ízek dominálnak. A legnagyobb kihívást a hal előkészítése jelenti, minden más kezdő szakácsoknak is bevállalható.

Egy szép nagy pontyot kifilézünk és bőrével lefelé beirdaljuk óvatosan, hogy a bőrét ne vágjuk át.

A páchoz össze everünk 5 evőkanál olajat, 1 evőkanál édes annát, 1 evőkanál balzsamecet krémet, kevés zúzott fokhagymát, fél citrom kifacsart levét és egy nagy kanál mézet.

A halszeletek sózzuk, majd a mázzal bekenjük és legalább egy óráig pácoljuk.

A folytatást itt találod!

Séf a Rácson - A Döntő! Élő grillverseny és grillshow május 7-én, a MAXCity Design+ Kiállítás és Vásáron.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook