Profilom 2017. augusztus 21. Hétfő - Sámuel, Hajna

Napi grillreceptünk: Grillezett őszibarack vaníliás tejszínhabbal


A kerti partik sztárja mellett nehéz olyan desszertet tálalni, ami felveszi a versenyt a füstös, zamatos húskölteményekkel, de ez a grillezett őszibarackos finomság azért megpróbálja. Nem is sikeretelenül. Egy könnyű, gyümölcsös desszert tökéletes lezárója egy nehezebb fogásokból álló menüsornak.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.

A megmosott és megszárított barackokat vágd félbe és enyhén olajozd meg egy ecsettel a fél barackok felületét.

A barackokat a húsos részükkel lefelé helyezd fel a grillre és süsd őket addig, amíg meg nem jelennek a grillcsíkok a gyümölcsön.

Ekkor fordítsd meg a fél barackokat, szórd meg a tetejüket a barna cukorral és süsd őket újabb pár percig.

Közben a habtejszínt a sima cukorral és a vaníliás cukorral verd keményre.

A grillről levett barackokat hagyd egy picit hűlni mielőtt ráteszed a keményre vert tejszínhabot, mert a hőtől a hab folyóssá válik.

A hozzávalók és az extra tippek listáját itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook