Profilom 2017. augusztus 23. Szerda - Bence

Napi grillreceptünk: Grillezett Rosé kacsamell, BBQ és zöldborsós burgonyapürével


A rosé kacsamell amilyen finom, olyan pontos időzítést igényel. A szaftos és zamatos hús titka a hosszú pácolás és a gyors sütés. Minkettőhöz olvaszhatsz tippeket a receptben.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hozzávalók:

  • 1 db kacsamell

  • 1 dl teriyaki szósz

  • 2 dl édes szója szósz

  • 5 dkg zöldborsó

  • 0,5 kg burgonya

  • 2 evőkanál grillszósz

  • 3 evőkanál házi paradicsomlé

  • 2 csipetnyi tassi só

  • 1 dl tej

  • 1 evőkanál vaj

  • A teriyaki szósszal bekenjük a melleket és egy tányérba tesszük. Leöntjük édes szójával, és már mehet is letakarva 8-10 órára a hűtőbe. Közben legalább 2-3 alkalommal egy injekciós tű segítségével a szósszal injektáljuk, ezzel felgyorsítjuk a folyamatot és még ízletesebb lesz a húsunk! Attól nem kell tartani hogyha megszúrtuk, elfolyik a leve, mert a sütésnél összerándul a "seb" és bent maradnak az értékes nedvek.
  • Amíg zamatosodik és érlelődik a kacsa, addig meg lehet főzni a burgonyát a püréknek, ha kész akkor áttörjük, habosítjuk forró tejjel és olvasztott vajjal és kétfelé szedjük: az egyik felét paradicsommal és BBQ szósszal keverjük habosra, a másik felét pürésített (összeturmixolt), édes zöldborsóval

  • Tehát, ha a kétféle "köretem" elkészült, akkor jöhet a grillezés. Elég, ha csak középmeleg lesz a gépünk. Feldobáljuk a kacsaciciket a felső polcra, lezárjuk a tetejét és kb. 6-8 perc alatt zárt hőben kérgesítem.

    Ha elkészült a mellecske, akkor kiteszem egy tányérra és egy másikkal lefedve pihentetem 3 percet (ameddig nem enged egy kis levet), aztán következhet a tálalás.

    • Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.
Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook