Profilom 2017. június 26. Hétfő - János, Pál

Napi grillreceptünk: Grillezett sajtos pirog


Krumplival és jó sok sajttal töltött pirog leginkább egy felturbózott sajtos szendvicsre hasonlít, amelyet a grillen sütés tesz igazán teljessé. Füstös íz, olvadó sajt hús nélkül is laktató töltelék vegetáriánusok számára is ideális fogássá teszi a grillezett pirogot.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A megpucolt és kockákra vágott krumplit tedd fel enyhén sós vízben főni.

A megfőtt krumplit törd össze és ízesítsd sóval, borssal és mehet bele a lereszelt sajt is.

A tésztát nyújtsd ki és a derelyevágóval szaggass ki köröket belőle. A tésztakörök széleit kend be vízzel és a tölteléket tedd középre, majd hajtsd félbe a tésztát.

A félhold alakú pirogokat lobogó vízben főzd 3-5 percig, majd vedd ki, hogy leitathasd róla a vizet.

Amíg szárad a tészta a grillt melegítsd elő közepes hőfokra és olvaszd fel rajta a vajat. Ehhez értelemszerűen ne rácsot, hanem grill lapot használj.

A recept folytatását, ezen az oldalon találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook