Profilom 2017. március 29. Szerda - Auguszta

Napi grillreceptünk: Grillezett sült fagylalt


A sült fagylalt grillre hangszerelt változata, ami gyümölcsös, hideg, meleg és roppanós, de olvadós is egyszerre. A trükkösnek tűnő finomság elkészítése nem olyan bonyolult, mint hinnénk, érdemes egyszer kipróbálni.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hozzávalók:

  • 10 db tojás

  • 35 dkg kristálycukor

  • 1 zacskó mandulaforgács

  • 3 db piskótalap

  • 1 l fagylalt

  • 1 db karambola

  • 1 db dragonfruit/sárkánygyümölcs/pitaya

  • 10 dkg physalis/földicseresznye

  • A 10 tojást sikeresen feltörtem és kettéválasztottam, mivel itt most csak a fehérjére van szükségünk. Semmi baj, nem megy veszendőbe a tojásunk másik fele sem, hiszen a sárgáját olajjal, mustárral sóval és cukorral majonézzé keverhetjük. Én is így tettem. 

    A kinyert fehérjét habbá verjük. Ha a habunk félkemény állagúvá formálódott, akkor további folyamatos habverés közben töltsük bele a cukrot és addig verjük, amíg, ha fejünk felé emeljük a tálat, amelyben van, nem csurog a fejünkre.

    Vegyünk egy tortaformát, amelybe beleteszünk egy piskótalapot alapzatnak, majd vegyük ki a fagyóból a jégkrémet, és tegyük a közepébe, majd kenjük át vékonyan a habunkkal. Ezután a 2 másik piskótalappal körbefogjuk és még a tetejét is ráhajtjuk.

    Ha ezzel is megvagyunk, kenjük rá a habunkat jó vastagon mindenfelől. Ha az alapzat nagyobb lenne, mint a rakásunk, akkor azt vágjuk körbe, majd az alsó részénél szórjuk meg mandulával.

    A már előmelegített grillre, amikor az 250-300 fokon dorombol, tegyük fel a habhegyünket, és hajtsuk rá a grill tetejét.

    5 perc elteltével, ha már megkeményedett és megbarnult kissé a hab, elkészült az alkotásunk.

    Gyümölcsökkel díszítsük körbe.

  • Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.
Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook