Napi grillreceptünk: Grillezett töltött csirkecomb, fekete fokhagymamártással

Aki szereti a húst is hússal, annak van egy hó hírünk: friss zöldségekkel és ízletes hústöltelékkel töltött csirkecombok formájában. A zöldséges köret és a fekete fokhagymamártás a frissebb ízek rajongóit is örömmel tölti majd el. Igazi nyerő páros.


Aki szereti a húst is hússal, annak van egy hó hírünk: friss zöldségekkel és ízletes hústöltelékkel töltött csirkecombok formájában. A zöldséges köret és a fekete fokhagymamártás a frissebb ízek rajongóit is örömmel tölti majd el. Igazi nyerő páros.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb

  • 24 db spárga

  • 24 db bacon csík

  • 1 db cukkini

  • 1 db kápia parika

  • 1 db kaliforniai paprika

  • 1 evőkanál lenmag

  • 1 kávéskanál útifűmaghéj

  • 0,5 dl mandula tej

  • 3 kávéskanál himalája só

  • 2 dkg őrölt fekete bors

  • 1 dkg őrölt római kömény

  • 1 dkg pirított, őrölt koriander mag

  • 1 evőkanál mogyoró olaj

  • 1 db citrom

  • 1 teáskanál cukor

  • Első lépésben a csirkecombokat kifilézzük, egész csirkecombot használok, amelyet egyben filézek ki, a csontból és a bőréből remek leves készíthető, tehát semmiképp ne a kukában végezze!

    A kifilézett csirkecombot kiterítem és kinyitom, megformázom, hogy egyenletes vastagságú húsréteget kapjak. A leeső részek egyből mennek a késes robotgépbe, ahol sóval, borssal, a mandulatejjel turmixolom péppé, majd belekeverem az útifűmaghéjat.

  • A combfiléket szintén sózom, borsozom, valamint a római kömény és őrölt koriandermag keverékével fűszerezem.

  • A kiterített húson elosztom a turmixolt tölteléket egyenletesen, megszórom a pirított lenmaggal, nem vastagon, épp csak jelzésértékkel, vagyis az egy evőkanál lenmagot osztjuk 4 felé.

  • A cukkiniből és a paprikákból kisujjnyi darabokat vágjunk, mondjuk 3-4 mm átmérőjű körre gondoljunk. Cukkiniből mérettől függően lehet cikkeket gyártani, paprikánál csíkokat vágunk és ezt is elosztjuk a combokon. Feltekerjük, vákumfóliába tesszük, és sous vide medencébe tesszük 65,5 fokra, 45 percre. Akinek nincs berendezése hozzá, jó szorosan és légmentesen csomagolja folpackba, és tegyen egy fazékba vizet, próbálja meg a víz hőmérsékletét 70 fok körül tartani és "főzze" így 35-40 percig.

  • Utána jeges vízben lehűtjük és felhasználásig hűtőben tároljuk. Ez a lényege ennek a receptnek, hiszen előre elkészíthető eddig a pontig és amikor izzik a parázs a grillen, csak elő kell vennünk és már süthetjük is. 24 órát biztonságosan tárolható 5 C fokos hűtőben!

  • A spárgát szintén elő tudjuk készíteni, forrásban lévő vízbe belenyomunk fél citromot, hozzáadunk 1 teáskanál cukrot és beledobjuk a megtisztított spárgát. 2-3 percig hagyjuk a forró vízben, majd papírtörlőre szedjük. A kihűlt spárgát egyesével betekerjük a bacon szeletekbe és grillen megsütjük.

  • A felmelegített grillre először a fekete fokhagymát tesszük, egészben a fejet. Utána jönnek a húsok, ha hideg, akkor a kb. 200 fokos grillen 15-20 perc alatt forgatva megsütjük, ha frissen készül, kb. 5 percet spórolhatunk.

  • A fokhagymát 10 perc után kivesszük és egy serpenyőbe nyomkodjuk a megpuhult belső részét a héjból, hozzáadjuk a mogyoróolajat, sózzuk, borsozzuk és enyhén megpirítjuk, kb. 2 perc, ha szükséges adunk kevés vizet hozzá és sűrű szitán átnyomjuk.

  • A spárgát kb 7-8 perc alatt, folyamatosan forgatva megsütjük.

Címkék: