Profilom 2017. október 17. Kedd - Hedvig

Napi grillreceptünk: Hagyományos grillen sült szőlő sajttal


Gyorsan elkészül az ősz kedvelt gyümölcsének grillezett változata. A szőlő és a sajt kiváló párosa most is remekel együtt, de az ízeket tovább fokozza a faszenes grill különleges aromája.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Fél kiló szőlőt moss meg óvatosan hideg víz alatt, majd tedd félre lecsepegni. Fontos, hogy ne szedd le a szemeket a fürtről, mert így könnyebb lesz a grillezés.

Amíg a szőlő szárad, készítsd el a pácot hozzá. Ehhez 120 ml olívaolajat keverj el 3 evőkanál balzsamecettel, majd adj hozzá egy teáskanál őrölt chilit és 2 gerezd zúzott fokhagymát. Keverd el jó alaposan, majd öntsd rá a szőlőre, és ügyelj arra, hogy a pác bevonja a szőlőszemeket. Hagyd így pihenni az ételt 10 percig.

Eközben fűtsd fel a faszenes grillt, készítsd elő a rácsot vagy a vaslapot, és amikor már gyönyörű vörös parázs fogad, tedd fel a szőlőfürtöt a grillre. 30 másodpercig grillezd a szőlőt, majd fordítsd meg a grillfogó segítségével és további 30 másodpercig süsd a szemeket. 

Az enyhén megpirult szőlőt tedd vissza a pácba, és hagyd ott kihűlni. Időnként locsolj rá egy keveset a léből.

Amikor nagyjából kihűlt a szőlő, vágd kisebb darabokra a fürtöt és friss kenyérrel, valamint mozzarella sajttal tálald. Tálaláskor pöttyinthetsz még rájuk egy kevés balzsamecetet, olívaolajat és sót.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook