Profilom 2017. december 11. Hétfő - Árpád

Napi grillreceptünk: Juharszirupos ananász


Pillanatok alatt elkészíthető édesség, ami nagy mennyiségben előállítva sem terheli le a szakácsot. Könnyed, nyári finomság, ami fagyival tovább gazdagítható. Friss és konzerv ananászból is ugyanolyan ínycsiklandó lesz a végeredmény.

 Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Az ananász tetejének levágása után hosszában vágd négy részbe a gyümölcsöt.

Vágd ki a középen futó fás részt, majd egy éles késsel óvatosan kanyarítsd ki az ananászt a héjából. (Erre még később szükség lesz.) Az így kapott gyümölcsrészt szeleteld fel 1 centi vékony háromszögekre.

A héjba visszatöltött szeleteket rakd is rá rögtön a közepes hőfokra felmelegített grillre, héjjal lefelé.

Miközben az gyümölcs már a grillen ül, gyorsan keverd össze a juharszirupot, a fahéjt és az italt, hogy öt percenként meglocsolhasd a szépen sülő ananászt.

15 perc múlva pedig már kész is az azonnal tálalható gyümölcs desszert.

A hozzávalók pontos arányát itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook