Profilom 2017. augusztus 20. Vasárnap - Alkotmány Ünnepe, István

Napi grillreceptünk: Karamellizált hagymás-kecskesajtos feltét


A kecskesajt erős ízét ellensúlyozza a karamellizált hagyma édessége, melyek együttesen egy kellemes puha, kémes állagot adnak ki. A köretként vagy vegetáriánus főételként is fogyasztható fogás a bazsalikon illata fűszerezi.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Egy nagyobb serpenyőt helyezz fel a közepes hőfokra előmelegített grillre, majd dobd bele a vajat, és öntsd mellé az olívaolajat is.

Amikor elvegyül egymással, és jól felforrósodik a két zsiradék, dobd az edénybe a vastag szeletekre vágott hagymát, és néhányszor megkeverve süsd 5 percig.

Ezután vedd alacsonyra a grill hőmérsékletét, és süsd addig a hagymát így, míg megpuhul és aranybarnává változik. Ne aggódj, ha nem végzel hamar, ez a fázis akár 40 percig is eltarthat.

A recept folytatását, itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook