Profilom 2017. október 20. Péntek - Vendel

Napi grillreceptünk: Körte brie sajttal


A fűszeres pácban grillezett körte ízeivel harmonizál a brie sajt lágyságát kiemelő sajtszósz, amely tökéletes násza a sajt és gyümölcs megunhatatlan párosának. Az előételnek is kitűnő körtés falatok akár a desszertet is helyettesíthetik.

Keverd össze a mazsolát, a szegfűszeget, szegfűborsot, barna cukrot 30 g vajjal.

Ha ez megvan, vágd félbe a megmosott körtéket, távolítsd el a magházat és az így keletkezett lukat töltsd fel a fűszeres mazsolás keverékkel.

Az előkészített körtéket csomagold be szorosan alufóliába és már mehetnek is a közepes hőfokú grillre a csomagot.

Időnként megfordítva a körtéket, süsd 30 percig vagy amíg meg nem puhul.

Amíg a körték sülnek, készítsd el a sajtszószt. Ehhez az oldalégőn olvaszd fel a vaj maradékát és jól keverd el benne a lisztet.

A tűzről levéve add hozzá a tejet, majd keverd simára a mártást.

Tedd vissza a mártást közepes hőfokra és sűrítsd be folyamatos keverés közben.

Mikor egy jól folyós, krémes állagot elérték, vedd le újra a tűzről az edényt és tedd félre.

Egy másik kis edényben keverd el a tojás sárgáját a tejföllel és öntsd bele a közben kicsit hűlő mártásba. A sajt felét is reszeld (vagy tördeld) bele és keverd addig, míg a sajt teljesen fel nem olvad.

A fóliából kicsomagolt körtéket szedd külön-külön tányérra és locsold meg alaposan a szósszal. Végül szórd meg őket a sajt másik felének darabkáival.

A hozzávalók listáját itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook