Profilom 2017. október 20. Péntek - Vendel

Napi grillreceptünk: Koreai wrap


A koreai wrap nemcsak ízében, de szellemiségében is elénk varázsolja a távoli ország hangulatát. Az egészséges, vitamin és tápanyagdús fogás gyorsan és frissen elkészíthető, amelyből bármikor könnyed vacsora vagy utánozhatatlan uzsonna készülhet.

 Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Először állítsd össze a koreai bbq szószt. Ehhez keverd össze a hoisin szószt, a mézet, a rizsecetet, a gyömbért, az ázsiai chili szószt, a szezám olajat és a fokhagymát egy üvegedényben.

A csirkehúst készítsd elő, majd a koreai bbq szósz felével öntsd le, és pihentetsd 3 órán át. Egy egész éjszakára is a szószban hagyhatod, ha úgy kényelmesebb.

Még a stütés előtt jöhet a rizstészta elkészítése. Egy nagy edényben forralj vizet, majd tedd bele a tésztát, és főzd egy percig. Ezután szűrd le, és pár kanál bbq mártással öntsd le, majd keverd össze.

Ezután már jöhet a grill előmelegítése közepes hőfokra. A rácsokat közvetlenül sütés előtt picit olajozd be egy ecsettel, majd tedd fel a csirkemelleket a rácsra. Süsd 12 perc alatt készre őket, egyszeri megfordítással.

A csirkét ezután vedd le a rácsról, és egy deszkán pihentesd 5 percig a húst, mielőtt csíkokra vágnád.

A wrap összeállításához használj pár levél salátát, amire fektesd rá a csirke csíkokat, a rizstésztát, a babcsírát, az uborkát és a zöld hagymát. Erre öntsd egy kis koreai bbq szószt. Végül korianderzölddel és lime gerezdekkel tálald. A salátalevelek feltekerésével készítsd apró wrappokat, amit alufóliával vagy zsírpapírral fogj össze, és már tálalhatod is.

Pontos adagokért és a további leírásért, kattints ide.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook