Profilom 2017. június 24. Szombat - Iván

Napi grillreceptünk: Nap, Hold, Csillagok szűzpecsenye


A fantázianév egy nagyon egyszerű, de igazán elegáns és látványos fogást takar. Talán a munkából hazatérő éhes legények számára nem a legjobb választás, de a kifinomult tálalásra és különleges ízkombinációkra vágyóknak tetszeni fog.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hozzávalók:

1 csík szűzpecsenye

1 db édesburgonya

1 tál zöldborsó

2 levél menta

2 levél citromfű

2 kanál vaj

3 kanál kakaópor

1 kanál kókuszzsír

2 kanál juharszirup

Az édesburgonyát felteszem vízben főni. Másik lábasba pedig kis vízben elkezdem főzni a borsót a zöldfűszerekkel. 

A szűzpecsenyét sózom, borsozom és házi fűszerkeverékkel meghintem, majd olivaolajjal bemasszírozom. Hagyom állni pár órát, majd grillen kb. 3-4 percenként megfordítom. Ha jól látható kérget kapott, akkor lefedve még további 8 illetve 4 percre kb. 200 fokon sütöm, majd 10 percre pihentetem. Előbb semmiképp se vágjuk fel, mert az értékes szaft kimegy belőle.

Ha megfőtt az édesburgonyánk, meghámozzuk és vajjal, ha szeretnénk, meg kicsi sóval összeturmixoljuk.

A borsó picit hamarabb megfő. Ha hagyott levet, akkor öntsük le róla, hogy épp hogy pici maradjon rajta, majd szintén kis vajjal turmixoljuk össze. 

A kakaómorzsához hozzákeverjük a kókuszolajat, kakaóport és juharszirupot. Ha túlkeverjük és hevítjük, egy kicsit morzsálódós állagot kapunk. 

Így lesz a a Hold az édesburgonya, a Nap a zöldborsó és a kakaómorzsa a csillagok. 

Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook