Profilom 2017. június 28. Szerda - Levente, Irén

Napi grillreceptünk: Narancsmázas sült répa mentával


Az unalomig ismert sárgarépát öltözteti egészen ünnepi köntesbe ez a recept, ami a narancs és a menta ízeit használja fel a nagy átváltoztatáshoz. A húsok mellé ideális és különleges köret még az ádáz répaelleneseket is meggyőzi a gyökérzöldség erényeiről.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A közepesen meleg grillre jöhet egy serpenyő, amiben hevítsd fel az olajat.

Ezután jöhet bele a nagyobb hasábokra vágott répa, még ízesítők nélkül. Körülbelül három perc alatt elkezd halványan barnulni a répa. Hogy egyenletesen süljön, időnként rázd meg a serpenyőt.

Jöhet a többi hozzávaló: a bors, a reszelt gyömbér, az apróra vágott hagyma, a zúzott fokhagyma.

Párszor átkeverve a zöldséget a hagyma puhulásáig párold az összetevőket. (5-7 perc.)

A folytatás elolvasásához kattints ide.

 


Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook