Profilom 2017. október 24. Kedd - Salamon

Napi grillreceptünk: Pár perces recept - lazac, japán stílusban


Nem szeretnél a nyári melegben a grill mellett aszalódni? Akkor ezt a pár perces finomságot neked találták ki. A gyorsaság nem megy a minőség rovására, így akár kerti partikon is bevetheted ezt a különleges halreceptet.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Amikor gyors receptről beszéltem, nem túloztam. Mindenféle előkészület nélkül bele lehet vágni, a grill felfűtésének kezdetétől számított fél órán belül már ehettek is. A grill begyújtása után, magára hagyhatod a sütőt, hogy a lakás hűvösében készítsd elő a halat. A lazacfilét pikkelyezd le, de a bőrét tartsd meg, mert egyben tartja a halat, ami jelentősen megkönnyíti a sütést. A kisebb darabokra vágott lazacot ezután marinálni kell. Ehhez egy tálban keverj össze 2 evőkanál miso krémet, 1 evőkanál reszelt gyömbért, 1 kiskanál barna cukrot, 1 gerezd összezúzott fokhagymát és egy csipet sót. Ebbe a pácba ültesd bele a halat, ügyelve arra, hogy minden oldalát érje a lé. Az erőteljes ízű pácnak 5 perc is elég, hogy megízesítse a halat, ezért ha a grill elérte a közepes hőfokot, már teheted is fel a halat.

Olajozott sütőlapon vagy vízbe áztatott falapon süsd a szeleteket bőrrel lefelé, lecsukott tető alatt. Vastagságtól függően erre 10-15 perc bőven elegendő. A grillről levéve azonnal tálalhatod friss zöldsalátával, ami megbolondíthatsz egy kis balzsamecettel.

Szereted a grillezést és szívesen megmérettetnéd magad ebben a műfajban? Még nem késő! Kattints, jelentkezz a grillversenyre, és nyerd meg álmaid grillkészülékét a kertedbe!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook